Kalender  

Iedereen overal welkom:


Door de CoViD-19 crisis is het opstellen van een kalender een onzekere zaak. Zodra een activiteit kan/zal doorgaan staat die hier in het rood en is deze boodschap verdwenen.


18 april 2020 Derde -[ZATERDAG]- Zeebrugge

1/2/3 mei 2020 Tricks Party weekend Zeebrugge

17 mei 2020 Derde zondag Zeebrugge

20 juni 2020 Derde -[ZATERDAG]- Zeebrugge

19 juli 2020 Derde zondag Zeebrugge

16 augustus 2020 Derde zondag Zeebrugge

20 september 2020 Derde zondag Zeebrugge

18 oktober 2020 Derde zondag Zeebrugge

15 november 2020 Derde zondag Zeebrugge

20 december 2020 Derde zondag Zeebrugge

 

 
   

Zelf je trick kite bouwen is niet zo moeilijk, hiervoor beschikken we over twee schitterende websites:  

 

Als eerste hebben we een zeer gedetailleerde website. Deze neemt je stap voor stap langs alle onderdelen en materialen, het plan, de werkwijze enz.. een heuse aanrader!! Als basis gebruiken we de " Le Quartz " van ontwerper Christian Derefat. Die kan je dus maken voor ongeveer 110 euro. Als je een klein beetje overweg kan met een naaimachine en je bent een beetje handig dan kan je op een tien-tal uur je eigen kite bouwen aan de hand van de uitleg en 100'den foto's. Er zijn over gans de wereld al een paar 100 Le Quartz gebouwd, in verschillende versies en met andere stokken er in. Dat is het leuke van het Open Bron systeem: je mag er mee doen wat je wil! Maar de eerste keer toch best gewoon de stappen van de website volgen  ;-)  Met gewone goedkope stokken erin is dit best een leuke vlieger om mee te starten. Als je er de duurderde (en dus stijvere) stokken gaat voor gebruiken dan heb je een kite waar je wedstrijden mee kan vliegeren! Op de foto een Le Quartz gebouwd volgens de website door Carlo De Rond!

Je kan diezelfde kite hier aan het werk zien:  Le Quartz piloot Carlo De Rond

Tom's kite bouw website

 


Wedstrijdpiloten en perfectionisten willen natuurlijk een stapje verder. In 2009 zagen we de lancering van een nieuwe kite: de B'zar 2009! Later zijn daar nog een UL (Ultra Light) en een 2010 model bijgekomen. Uiteindelijk is de B'zar lijn van kites uitgekomen bij het ultieme model: de B'zar 2011 Std! Je kan die helemaal zelf bouwen, de plannen staan online. Vraag om inlichtingen in ons forum als je aan iets twijfelt. Niet aangeraden voor beginners, al staat er in de Engelse versie van de website ook een stap-voor-stap aanpak voor het bouwen van deze wedstrijdkite. Op de foto een B'zar 2009. De ontwerper van deze kite, Werner Hulstaert, is een voorstander van wat wij "old school" kites noemen. Deze kites zijn dan ook iets rustiger om te vliegeren en ze zijn uiterst geschikt voor technisch aangelegde piloten.

De 2009 STD kan je hier aan het werk zien:   B'ZAR 2009 piloot Carlo De Rond

En hier de 2011 STD:  B'ZAR 2011 piloot Carlo De Rond

      De plannen staan hier: Werner's B'zar plannen

 

 

 

 

 

 

 

 


 

In Nederland is onder de impuls van Tricks Party Nederland ook een aanvang gemaakt met Open Bron kites. Dat zijn kites Essence SUL 400die je voor eigen gebruik mag bouwen. Op deze website: ESSENCE SUL staan de plannen voor een Super Ultra Light model. Prima geschikt om op echt windstille dagen nog steeds al die toptricks aan te kunnen!

Er staan nu ook al diverse modellen op die website: kareloh.com. Best de moeite om eens te bekijken. Momenteel gaat onze voorkeur naar de Sixth Sense. Je kan natuurlijk combineren, een kite bouwen met Tom's website als handleiding hoeft niet noodzakelijk een Quartz te zijn. Ondersteuning voor het bouwen van die kites is er niet, maar de websites zijn duidelijk genoeg. Veel plezier!

 

   
© Tweelijners